Verhalen van vrouwen

Huldiging op Valentijnsdag 2017, een persoonlijk verhaal van de fotografe

Zie: http://defotovakvrouw.nl/huldiging-fotos-in-sittard/

Op Valentijnsdag mocht ik, Petra Niessen, aanwezig zijn bij de huldiging van Heleen van Otterloo, een bijzondere vrouw. Dit alles werd georganiseerd door een bijzondere vrouw, mijn Yoga docente Xareni Jacobo Rojas van Yogareni.

Het was een échte internationale avond, er waren mensen aanwezig uit o.a. Mexico, China, Irak, Tsjechië, Kroatië, Casablanca en Nederland!

De sfeer was in één woord GEWELDIG! Ik voelde me helemaal thuis tussen deze groep die voornamelijk uit vrouwen bestond.

Xareni had een surprise party georganiseerd voor haar docente Nederlands. Waarom? Omdat zij veel meer doet dan het aanleren van de taal… Komende uit een ander land, een vreemde in Nederland, laat zij deze vrouwen zich THUIS voelen. Want zij zijn absoluut onzeker in het begin, missen hun land en familie ontzéttend! Heleen zorgt voor warmte, liefde en het gevoel zich welkom te voelen. Dat mocht wel eens worden gevierd!

Ik was gevraagd het geheel te filmen vanwege mijn bedrijf De Fotovakvrouw, niet wetende dat de Burgemeester van Sittard-Geleen ook aanwezig zou zijn (dat werd me in een appje de avond van te voren medegedeeld). Dus toch maar de fotocamera ook mee en dan kan ik het niet laten om het verhaal en de sfeer vast te leggen in een foto-verhaal.

Daarna mocht iedereen proeven van de internationale hapjes die de vrouwen hadden meegenomen. Ik kan je zeggen: het was zo lekker dat ik volgende week bij één van die vrouwen op kookcursus ga! Zij gaat mij leren hoe ik dat bepaalde gerecht moet maken, zodat ik dit thuis ook kan laten proeven.Het belangrijkste wat ik die avond heb geleerd was nog wel het volgende:

Tijdens het plannen van de kookafspraak was ik een aantal weken vooruit aan het plannen waarop de desbetreffende vrouw me aankeek en vroeg: “waarom dan pas?” … En gelijk had ze! Waarom dan pas. Dus heb ik gelijk een andere datum geprikt. De volgende week ga ik kokkerellen en mijn familie laten proeven van een andere cultuur.

De rol van de Burgemeester? Hij benadrukte het belang van het beheersen van de Nederlandse taal en de onmisbare inzet van vrijwilligers hierin!

 

Artikel in de Stadskrant Sittard-Geleen editie 77 – december 2016

Om artikel te downloaden klik: stadskrant-sittard-geleen_77_03

Stadskrant december 2017

Een WordPress.com website.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: