Blog

Limburgse taalheld bij Casa Mama Lisi!

20180906_224012_resizedTien Limburgers zijn door #stichtinglezenenschrijven genomineerd tot “Taalheld”. Geweldig om gisteren in Venray, van een aantal, hun eigen verhaal te horen.
Zoals #dapperevijftigerRogér, die bij #RTLNight, zijn ingezonden brief aan Donaldduck voorlas. Ondanks het doorlopen v de basis- en middelbare school, heeft deze man, pas sedert 10 jaar, leren lezen en schrijven.
Hoe creatief en slim moet je niet zijn wanneer je 40 jaar lang, je omgeving de indruk hebt gegeven, NIET laaggeletterd te zijn.
Of #mentalTheo, die na een ernstig ongeluk op zijn 15e door hersenletsel, niet meer kon lezen en schrijven. Na een scheiding, voelde hij pas de noodzaak om opnieuw te leren lezen en schrijven.
De 14 jarige #superslimmeMyrthe, vertelde dat ze met haar dyslexie, behoorlijk wat beperkingen ervaart. Zelfs al gaat deze slimmerd naar een technisch gymnasium.
Zij en al die andere Taalhelden wisten mij te raken met hun persoonlijke verhalen.

Wist je dat, mensen die niet of moeilijk kunnen lezen en schrijven, bijna niet bereikbaar zijn omdat oa de professionele hulpverlening, hen té veel pampert?

Voor degenen die zich wel melden, is onze eigen #HeleenvanOtterloo van Casa Lisi een fijne begeleider. Al 22 jaar, is zij als vrijwilliger actief om mensen, met passie, respect en liefde, te leren lezen en schrijven. De jury heeft dan ook besloten, haar tot 1 van de 3 Limburgse winnaars uit te roepen.

In januari 2019 zal #prinsesLaurentien de nationale Taalheldenprijs uitreiken.
We zouden Heleen graag, met drie bussen vol vrouwen van ons #Moedercentrum , willen toejuichen. Dat zal niet lukken, vertelde iemand vd organisatie. 😄
Landelijk winnaar of niet, ben er van overtuigd, dat we nu al heel trots zijn op Heleen en al onze andere Taalhelden!

Groet,
Jullie voorzitter Maret

Een WordPress.com website.

Omhoog ↑